tirsdag 19. oktober 2010

Om å stå opp!

1. Jeg har igjen en skikkelig deppe uke.
2. Jeg vil ikke noe, orker ikke noe og sitter bare med pcn i fanget.
3. Jeg orker ikke å ta tak i livet mitt.
4. Jeg nekter å leve, jeg vil ikke mere.
5. Jeg har ingenting igjen.
6. Jeg er så møkka lei av alt. Og hvorfor?

Jeg har analysert meg selv....litt.

1. Jeg har ingen ting å deppe for og gjør det i trass....er man  deppa da egentlig. Eller bare tiltaksløs.

2. Dette med vil ikke er også trass, eller derpresjon eller bare jeg trenger å hvile litt. Usikker.....Greier fremdeles ikke å lege eller gjøre noe konstruktivt. Jo i går var jeg ute i hagen en stund. Det stemmer det. Og jeg vasker klær og lager mat. Men ingen ting mere.

3. Hvorfor skal jeg klare det igjen. Er så lei, men gråter ikke. Jeg ler også og har fremdeles evnen til å se komikk, leve meg inn i andres verdner og liv. Og kan gråte av film eller noe jeg får høre kan gjlede andre. Jeg har min sympati og empati. Men jeg er vel ensom bare. En som ønsker å bli sett og hørt. Enda jeg ikke er hverken kunskapsrik eller har en stor iq. Men livserfaring jo, det har jeg.

4. Hvorfor skal jeg leve da, jeg får jo ikke til livet mitt igjen. Blir noen ganger så lei av å kjempe. At jeg har lyst til å spy. Smerten er ikke det verste, men å leve uten å forstå er ille det.

5. Jeg har ingen ting igjen å satse på når det gjelder meg selv, tror jeg. Men jeg har så mye, men vet ikke hvor jeg skal start ellr hvor jeg skal begynne å nøste. Føler med så delt, halvgjort og usikker på meg selv. Selvfølelsen og selvtilletten er på null. ALTSÅ ingen ting. Ingen.......søren..litt er det igjen. Har jeg ikke ville noe mere har jeg gjort slutt på alt i går.

6. ME er noe dritt. Hodet mitt er noe dritt og jeg har fått alvorlige negative tanker. Og det er ikke å spøke med. Jeg vil ikke mere, orker ikke, jeg vil bare LEVE uten mas og uten regninger, post, noe forholde seg til. Jeg vil bare ha FRED!!!!!!!! Stillhet og RO!!!!! Der jeg kan bare leve uten BEKYMRINGER. Uten å må leges OM og OM igjen. Både i sjel og soma. Hele meg må renoveres, ikke bare kroppen. Men også tankene mine. Posten må sorteres og gjøres opp. Regningene må betales og sendes ut i verden. Slik er det med helsa også. Alt dette må gjøres om og om igjen i livet. Uten stans. Og de fleste klarer det. <Jeg gjør det ikke>Så da må jeg lære meg disse ordene lånt fra Kamelryttersken med tillatelse.

På samme sida er det også ti bud for kontroll med rotet.

1. Ikke utsett ting. Slutt å utsette ting til i morra det du kan gjøre i dag. Særlig når du vet at du ikke kommer til å gjøre det i morra heller.Slutt med unnskyldninger. Du bare lurer deg selv, rotet går ikke sin vel likevel.
 
2. Bruk det eller kast det. Hvis noe ikke er nyttig eller forbedrer livet ditt på et eller annet vis, få det ut.
 
3. Lær deg å gi slipp. Våre liv utvikler seg, de må utvikle seg. Likevel, rot samler seg uten hensyn til forandringene i livet vårt. Rot som tar opp verdifull plass og som ikke gir noe tilbake, bør kastes eller gies bort.
 
4. Bli en giver. Gi ting bort hvis de ikke blir brukt. Familie, venner og organisasjoner som Fretex setter mer pris på en giver, enn en som bare samler opp ting.
 
5. Sett grenser. Begrens den plassen du vil bruke til rot. Og fordi den plassen fylles opp, er ikke det en grunn til å kjøpe eller leie plass til mer rot. Det betyr at det er på tide å rydde opp og ta tilbake den plassen som du allerede har.
 
6. Bruk en in/ut regel for inventar. Hvis noe nytt kommer inn, går noe gammelt ut. Bruk denne regelen på alt. Fra klær til leker til bøker, aviser og andre ting som roter til.
 
7. Mer er mindre. Mindre rot betyr mer tid, penger og energi som du kan bruke på deg selv og de rundt deg.8. 8. Ha alt på sin plass. Finn en plass for alt, og hold det der!

9. Kompromisèr. Gjør kompromisser når du rydder. Ikke la perfeksjonisme holde deg fra å rydde eller ikke slippe til noen som vil hjelpe deg. 

10. Det å funksjonere godt er viktigere enn å fungere perfekt.Dette er viktig, speiselt for oss som er kronisk syke og ikke greier å holde orden på alt. Jeg greier ikke det i allefall. Og jeg er ikke flau over det lengre som før. jeg har begynt å åpne meg opp litt mere. Og fått nye tanker og kanskje vil jeg greie meg utover denne vinteren også. Jeg skal selvfølgelig søke hjelp og vi skal få ordnet det opp på en skikkelig og ryddig måte. Jeg er helt sikker på det. Men hva jeg skal greie og om jeg holder ut er avgjørende for mitt liv. Jeg må kjempe hardt. Og lære å koke ned hode litt, eller kanskje jeg trenger å gjøre det motsatte. Jeg kar kokt ned hodet mitt så mye at jeg har blitt avstumpet og likegyldig om hva som skjer. Jeg er faktisk blitt likegyldig om mitt liv. Men ikke andres, og da er det framdeles håp!

Det første bilde som kom opp dag jeg googlet håp og bilder. Den er hentet her, et lite hint om at jeg også skal bli gammel. Hehe..

1 kommentar:

 1. Hyggelig at du stikker innom hos meg sånn dann og vann :)
  Og så vasker du klær og lager mat, og har livserfaring, det må være godt å vite?
  Er ikke alltid Kamelryttersken gjør såpass, selv om hun egentlig er frisk som en fisk og gråter krokkodilletårer både dann og vann.
  Men likevel vet a litt om det å gå seg vill i sitt eget hode, være lei og kei og ikke få hjelp der hu er, men der hjelperen er. Og det er slitsomt, å måtte dra hjelperen til seg, istedet for at hjelperen kommer til deg.
  Rydda litt rundt meg i går, prøvde iallfall å ta tak i èn ting som jeg sliter med, og som bare tok plass i hodet, uten at det kom noe godt ut av det. Men i går løsna det og jeg klarte å omforme det til produktive tanker. Litt godt i en lite enkel hverdag.

  Ha en fin dag der du er :)

  SvarSlett